Satin scrunchies är räddningen för ditt hår

Trenden som är här för att stanna!

Den trendigaste håraccessoaren just nu är definitivt scrunchies. En scrunchie kan rädda vilken dålig hårdag som helst. Dessa härliga håraccessoarer kommer i alla möjliga färger och material. Men visste du att ditt val av scrunchie kan påverka ditt hår?

Scrunchies, skonsamt för håret

En scrunchie i satin är det absolut bästa du kan göra för håret och därför har självklart CAY moments valt just satin som material. Traditionella hårsnoddar i t.ex. bomull skapar en friktion mot hårstråt som kan leda till att det skaver så pass mycket att hårstråt går av. Satin däremot är ett glansigt material som minskar friktionen och därför är mest skonsamt för ditt hår. Det lämnar heller inte några märken efter sig och passar därför lika bra på dagen som accessoar som på natten för att skydda håret när du sover. Gärna tillsammans med ett örngott i samma material. Satin är till skillnad från silke inte ett material från djur och passar därför veganer. 

   

 

       
Tips från hårstylisten: Brukar ditt hår alltid brytas av på samma ställen? Som frisör ser jag ett samband mellan att kunder vars hår gått av på ett specifikt ställe har att göra med att de alltid sätter upp håret på samma sätt. Variera dina uppsättningar mellan hög knut, låg hästsvans och flätor för att undvika att detta händer. 
.                

 

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published