Shipping policy

LEVERANSVILLKOR

Normal leveranstid är cirka 3-5 arbetsdagar. 

FRAKT

Vi skickar beställningar med Postnord. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

Leverans till Sverige
- SEK för leveranser till Sverige.

Leveranstid- arbetsdagar.

Fri frakt på köp över 399 SEK.

När din order är slutförd behandlas den direkt av kontoret och skickas . Vänligen observera att uppskattad leveranstid (3-5dagar) är en uppskattning och att tiden kan variera beroende på yttre faktorer utanför CAY och dess budfirmas kontroll.

PRISER

Alla priser anges i svenska kronor (SEK) alla priser är inklusive 25% moms

OUTLÖSTA FÖRSÄNDELSER

Vid utebliven uthämtning av försändelse debiteras kunden för tur och returfrakt samt en expeditionsavgift. Den totala summan som debiteras är 150 kr. Försändelser ligger normalt 14 dagar på uthämtningsstället innan det returneras till oss.

ÄNDRING ELLER AVBESTÄLLNING AV ORDER

För att ändra eller avbeställa en order måste du kontakta oss så snart som möjligt efter lagd beställning, genom att kontakta oss via e-post. Är ordern redan skickad har vi ej möjlighet att göra några förändringar.

FELLEVERERAD VARA

Skulle du mot förmodan få en defekt eller fellevererad vara ska du kontakta oss så snart som möjligt, dock inom 14 dagar. Den fellevererad varan skall vara i oanvänt och oskadat skick. Innan du returnerar en defekt eller fellevererad vara måste du kontakta oss för att få reklamationen godkänd och returportot betalt på caymoments@gmail.com. Skulle vi ha missat att packa ned en vara som du har beställt måste du kontakta oss inom 48 timmar efter att du hämtat ut ditt paket. Om du kontaktar oss senare än 48 timmar från uthämtning har vi rätt att neka dig komplettering av din order.

BETALNINGSMETOD

Kortbetalning
Betala enkelt och säkert med VISA och MASTERCARD. 

FORCE MAJEURE

CAY är inte skyldig att fullgöra köpet om det föreligger ett hinder som CAY inte kan övervinna eller fullgörelsen skulle förutsätta uppoffringar som inte är rimliga med hänsyn till kundens intresse av att CAY fullgör köpet. Kunden har inte heller rätt till ersättning för den skada som kunden lider genom CAY dröjsmål eller fel om dröjsmålet eller felet beror på ett hinder utanför CAY kontroll som CAY inte skäligen kunde förväntas ha räknat med vid köpet och vars följer CAY inte heller skäligen kunde ha undvikit eller övervunnit.